Mijn favorieten

Wat komt er kijken bij het verhuren van je huis 


Je bent zover, want je hebt de beslissing genomen dat je je huis wilt gaan verhuren. Je zult nu een aantal zaken moeten regelen om het verhuren van je woning in goede banen te leiden. Schakel hiervoor Kronenburg Living in. In deze blog geven we een aantal tips waar je op moet letten bij het verhuren van je woning.

 

MAG JE ÜBERHAUPT VERHUREN? 

Allereerst ga je na of jouw huis wel verhuurd mag worden. Dit doe je door de voorwaarden van je hypotheek of VvE te raadplegen. Hier staat omschreven of je wel of niet mag verhuren en onder welke voorwaarden je dat mag doen. Het verhuren van je woning kan dus ook gevolgen hebben voor je hypotheek. 
 

BRENG JE KOSTEN IN BEELD

Zodra je weet dat je woning verhuurd mag worden of als je de goedkeuring hebt ontvangen ga je aan de slag met de kosten. Breng alle mogelijke kosten in beeld die komen kijken bij de woningverhuur.
 

GESTOFFEERD OF GEMEUBILEERD VERHUREN?

Een huurwoning welke voorzien is van meubels levert meestal een hogere huurprijs op.

Tip!: woningen en appartementen die gestoffeerd zijn zijn populairder onder Nederlandse huurders. Voor expats is het meestal aantrekkelijker om een woning gemeubileerd te huren. Zij worden het liefst ontzorgt. 
 

HUURPRIJS BEPALEN

Je weet inmiddels wat je kosten zijn en of je het huis gestoffeerd of gemeubileerd gaat verhuren. Dan volgt de volgende stap, het bepalen van de huurprijs. Wij als verhuurmakelaar adviseren je graag bij het bepalen van de huurprijs. Voor meer informatie plannen wij graag een afspraak met je in.
 

VERZEKERINGEN REGELEN

De huurprijs is vastgesteld, dit betekent dat je naar de volgende stap kunt. Als verhuurder heb je namelijk bepaalde verplichtingen, ook richting je huurder. Huurders worden goed beschermd in de wetgeving. Kijk daarom ook de voorwaarden van je (af te sluiten) verzekeringen na of je woning verhuurd mag worden.
 

ADVERTEREN

Je kosten zijn in beeld, de verhuurmakelaar heeft de huurprijs bepaald en je verzekeringen zijn op orde. Wij zullen je woning nu binnen ons netwerk aanbieden en op relevante websites aanbieden.

Tip: Houd er rekening mee dat je woning schoon en opgeruimd is als er foto’s worden gemaakt.
 

AANVRAGEN EN BEZICHTIGINGEN

Nadat kandidaten zich hebben gemeld bij ons, zal er vooraf eerst een screening gedaan worden om zo te kijken of deze kandidaten binnen je profiel passen. Hierna zal er pas een bezichtiging plaatst vinden. 
 

CONTRACT OPSTELLEN

Wij zullen een huurovereenkomst opstellen waarin de voorwaarden en algemene bepalingen worden opgenomen. Wij zorgen ervoor dat er zo wordt voldaan aan de wet- en regelgeving en dat alle punten in het contract worden opgenomen. Is de huurovereenkomst gereed dan kunnen beide partijen deze ondertekenen.
 

SLEUTELOVERDRACHT

Nadat het contract getekend is zal er een afspraak ingepland worden voor de sleuteloverdracht. De huurder krijgt hier de sleutel van de woning, nadat de huur en waarborgsom is overgemaakt. De verhuurmakelaar stelt een check-in rapport op waarin de staat van de woning wordt vastgelegd. Verder worden hier ook de meterstanden in opgenomen. 
 

Je hebt nu inzicht wat er komt kijken bij het verhuren van je woning. Tegenwoordig is het interessant om je woning tijdelijk te verhuren. We noemen dit ook wel ‘’overbruggingsverhuur’’. Hoewel dit veel voordelen met zich meebrengt dien je ook te voldoen aan procedures en regels. Als verhuurmakelaar kunnen wij je niet alleen daarmee ontzorgen maar ook met bovenstaande stappen. We kunnen het verhuren van je woning zelfs geheel uit handen nemen voor aantrekkelijke tarieven. 
 

Kijk hier voor meer informatie.