Mijn favorieten

Woning verhuren aan expats 

Wanneer je je huis gaat verhuren heb je de mogelijkheid om het te gaan verhuren aan expats. Dit zijn veelal hoogopgeleide werknemers van grote bedrijven die tijdelijk in Nederland komen wonen. Dit betekent zekerheid van huurbetaling en dat de huurder weer uit de woning gaat. Ben je woningeigenaar van een woning in de regio Arnhem, Nijmegen, Utrecht of Apeldoorn? Dan kan het extra interessant zijn om je woning te verhuren aan een expat. Waarom is het interessant om te verhuren aan expats? 
 

Nederlandse steden zijn erg in trek bij expats vanwege verschillende voordelen die Nederland heeft ten opzichte van andere landen. De vraag naar tijdelijke huurwoningen stijgt daardoor en expats zijn in de meeste gevallen fijne huurders die goed betalen. Uiteraard dien je op enkele zaken te letten. 
 

WAT IS EEN EXPAT?

Expats zijn werknemers van veelal grote en internationale bedrijven die tijdelijk in Nederland komen wonen voor hun werk. Zij worden door deze bedrijven aangenomen vanwege (meestal) technisch of software gerelateerde kennis en ervaring. De regio Arnhem, Nijmegen, Utrecht en Apeldoorn zijn bijzonder in trek bij expats en daar liggen kansen voor verhuurders en huiseigenaren die hun woning aanbieden. 
 

WAT ZOEKT EEN EXPAT?

In de regel willen expats ontzorgd worden als ze een huis gaan huren. Zij zoeken naar een woning die liefst kant en klaar is en waarin ze voor een aantal maanden kunnen wonen tijdens het uitvoeren van hun project. Dit betekent dat ze zoeken naar woningen die reeds gestoffeerd of gemeubileerd zijn. Indien iemand voor langere tijd wilt huren zal hij meer aandacht willen besteden aan de woning en eventuele eigen meubels. Hoe korter de periode hoe interessanter het is om je woning gemeubileerd te verhuren.
 

KUN JE JE HUIS GEWOON VERHUREN AAN EXPATS?

Het antwoord daarop is in principe ja. De woning of het appartement moet dan wel geschikt zijn voor een expat en aan de regelgeving voldoen. Bij het verhuren van je huis komt het één en ander kijken.
 

WAT ZIJN DE VOORDELEN?

Expats zijn vaak hoogopgeleide mensen die in Nederland verblijven voor hun werk. Daar zijn ze dan ook het meeste mee bezig, waardoor de woning vooral dient om te slapen en te eten. Zij veroorzaken daardoor minder overlast dan bijvoorbeeld studenten. Verder gaan zij in de regel beter om met het gehuurde object. 
 

Expats huren altijd tijdelijk. Dit betekent dat de huurder altijd weer uit de woning gaat. Doordat veel overeenkomsten door kantoren en bedrijven worden afgesloten heb je zekerheid omtrent de huurbetaling. Expats zoeken vaak woningen die gestoffeerd én gemeubileerd zijn. Dit scheelt veel regelwerk en eventuele opslag van je interieur. 
 

AANDACHTSPUNTEN

Wanneer je overweegt om je woning te verhuren aan expats dien je er rekening mee te houden dat deze mensen uit andere culturen kunnen komen en andere normen en waarden kunnen hebben.
 

Wij kunnen je als gespecialiseerde verhuurmakelaar altijd helpen met vraagstukken of het ontzorgen van het verhuren van je huis of appartement. Neem vrijblijvend contact met ons op