Mijn favorieten

Waarom je jouw huis moet verhuren

 
Je bent in het bezit van een mooie woning of je bezit een vastgoedportefeuille. Je object komt voor een bepaalde periode vrij te staan en je kunt er zelf niet in wonen. Wellicht sta je er niet meteen bij stil, maar het kan interessant zijn om je woning voor bepaalde tijd te verhuren. In dit artikel delen we vier interessante voordelen met je waarom je je woning zou moeten verhuren in deze tijd.
 
Het kan zijn dat je woning te koop staat of een nieuwe woning hebt gekocht en de oude woning nog niet is verkocht. Het kan ook zijn dat je:
  • Tijdelijk in het buitenland verblijft voor werk;
  • Veel reist (bijvoorbeeld vakantie);
  • Mogelijkheden ziet met leegstandswet;
  • In vastgoed wilt beleggen.
Juist nu is het erg interessant om je woning te verhuren. Het is mogelijk om je huis zelf te verhuren, of een verhuurmakelaar in de hand te nemen. Bij het verhuren van je woning komen best wat dingen kijken. Een verhuurmakelaar kan je hiermee ontzorgen. Maar hoe dan ook, het is erg aantrekkelijk om je huis te gaan verhuren voor bepaalde tijd. Waarom is dat zo interessant?
 

DE VRAAG NAAR HUURWONINGEN STIJGT

De huurprijzen voor gemeubileerde en gestoffeerde woningen zijn in het afgelopen jaar behoorlijk gestegen. De huidige vraag naar gemeubileerde en gestoffeerde woningen is momenteel erg groot. Wij werken samen met banken, universiteiten en multinationals die voor hun (internationale) werknemers op zoek zijn naar een tijdelijke of vaste woning. Expats die via Kronenburg Living huren meestal een huisvestingsbudget. Met dit budget kunnen zij de woonlasten betalen. In de andere gevallen huurt de werkgever de woning of maakt maandelijks de huur over. Dit betekent dat er altijd kandidaten beschikbaar zijn voor je woning en dat je verzekerd bent van huurbetaling. Daarnaast ben je verzekerd van nette huurders en heb je zelfs een mogelijkheid om te kiezen.
 

AANTREKKENDE ECONOMIE EN LAGE SPAARRENTES

De economie trekt erg aan en de spaarrentes zijn laag. Je geld op de bank laten staan is wordt dan ook minder en minder interessant. Je woning verhuren is daarom een interessante belegging. Wanneer de woning goed wordt verhuurd zijn er zéér interessante rendementen te behalen. Daarmee ben je verzekerd van een goede inkomstenstroom voor langere periode.
 

EEN BEWOONDE WONING VERKOOPT MAKKELIJKER

Het is algemeen bekend dat een bewoonde woning in de meeste gevallen in betere indruk maakt op kopende partijen. Dit komt niet alleen omdat het huis een huiselijke sfeer heeft maar ook omdat de potentiële koper ziet dat er goed voor de woning wordt gezorgd. De woning maakt daardoor geen lege en verlaten indruk.
 

JE VOORKOMT DUBBELE LASTEN EN WAARDEDALING

Wanneer je een woning hebt gekocht en je oude woning nog niet hebt kunnen verkopen zit je met dubbele lasten die elke maand betaald moeten worden. Dubbele lasten voor een langere periode zijn niet aangenaam en kunnen veel geld kosten. Wanneer je je woning verhuurt voorkom je dubbele lasten. De kans is zelfs groot dat je er geld mee verdient. Een leegstaande woning is geen ideale situatie voor het object. Niet alleen zijn het gewilde locaties voor krakers, de woning wordt snel blootgesteld aan verval. Dit komt omdat de woning niet wordt gebruikt. Een huurder in de woning zal de woning gebruiken, denk aan water, electriciteit. De woning wordt gelucht en schoongehouden. Eventuele problemen zullen meteen worden opgemerkt en snel worden verholpen.
 

WONING AANBIEDEN? 

Wij zijn op zoek naar gemeubileerde en gestoffeerde woningen, appartementen, studio’s en woonboten in de regio Utrecht, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn. Heb je een beleggingspand, ga je tijdelijk naar het buitenland, ga je samenwonen of staat je woning leeg of te koop? Wij helpen u graag met vragen en het verhuren van uw object. Neem dan contact met ons op.